10 Kasım 2019 Pazar

Işık hızını geçmek hatta ışık hızının karesi mümkün olmalı. Işık hızını geçmek ve aşmak,. e=mc2 ise, matematiğe göre Işık hızının karesi yani C2=E(Enerji) / M(kütle) olmalı.

Işık hızını geçmek hatta ışık hızının karesi mümkün olmalı. Işık hızını geçmek ve aşmak,. e=mc2 ise, matematiğe göre Işık hızının karesi yani C2=E(Enerji) / M(kütle) olmalı.



Işık hızına çok yakın uzay yolculuğuna imkan verecek bir büküm sürüşü konsepti geliştirildi.(Evrim ağacı,17 temmuz 2024). Bir gün mutlaka  daha da fazlası olacak yada olmalı sanırım.                      

Einstein'nin  ünlü formülü e=mc2 ise, matematiğe göre Işık hızının karesi yani C2=E(Enerji) / M(kütle) olmalı. ve ışık hızını insanlık aşmak zorunda.

Makroskobik Evrende  klasik fizik kanunları geçerli.Bilinen Evrende ışık hızı geçilemez kuralı geçerli . Evrenin büyük çoğunluğunu oluşturan ve göremediğimiz karanlık madde ile karanlık enerji bildiğimiz fizik kanunlarına bağlı olmayabilir.O zaman "ışık hızından büyük hız olamaz "kuramı tartışmaya açılır. Karanlık enejinin ne olduğu anlaşılırsa ,onu kullanacak ve ışık hızını çok fazla aşacak teknolojiler mutlaka bulunacak ve bulunmalıdır.  Bilindiği gibi ışık hızına yaklaştıkça cisimlerin kütleleri inanılmaz büyüklüğe oluşur.Bu nedenle ışık hızı aşılamaz deniyor.

Madde bir enerjidir.  Cismin polaritesi pozitif ise ,ışık hızının çok fazlası hızlarda madde  negatif enerjiye yada anti maddeye dönüşebilir sanırım.Şöyle yada böyle ışık hızı,hemde çok çok fazlasıyla aşılmalı


Güneşimiz Evrende bilinen Enerji kaynaklarına göre mum alevi bile değil Işık hızı aşılmak zorunda: samanyolu galaksisini tanımak bir yana ,kendi Güneş sistemimizde hapsolmuş olarak yaşarız

Samanyolu gök adamızı  ışık hızı ile bir uçtan diğer ucuna  yüzbin yılda gidebiliyoruz.Işık hızı ile gitsek bile, 13 milyar yılda ulaşabileceğimiz galaksiler var. 

Atom ve atom altı parçacıklarda ki yapılanma ve güçler  kuantum fiziği  ile açıklanabiliyor.Kuantum fiziğinde yine bir parçacık olan fotonların bir  başka biçimde ışık hızını aşamayacağını söylemek mümkünmü?Pulsar ve kuasarların ürettiği  neredeyse sonsuz güçteki  enerji ile kütle  ve 'limitli ışık hızı ' hız olgusu nasıl geçerli olabilir?Makroskobik Evrende  klasik fizik kanunları geçerli. Evrenin büyük çoğunluğunu oluşturan ve göremediğimiz karanlık madde ile karanlık enerji bildiğimiz fizik kanunlarına bağlı olmayabilir.O zaman "ışık hızından büyük hız olamaz "kuramı tartışmaya açılır. Karanlık enejinin ne olduğu anlaşılırsa ,onu kullanacak ve ışık hızını çok fazla aşacak teknolojiler mutlaka bulunacak ve bulunmalıdır.  




Bir pulsarın yakınındaki bir gezegeni yutuşu

 Herşey negatif yüklü ve sol yönlü     Herşey pozitif yüklü ve sağ yönlü

                     
                           (-)                                 (+)
                      Anti madde                   Madde

Büyük patlamadan sonra oluşabilecek ayna görüntüsü Evrenler.Bu olası ikililik Evrenler tam simetrik olmamalıdır..

Evrenler,galaksiler,atom ve atom altı parçacıklar aralarında mesafe tanımaksızın zıt yönlü bir ikililik oluşturabilir, iletişim ve etkileşim gösterirler. Kuantum teorisinde açıklandığı gibi ,bir elektron çifti aralarında uzaklık ne olursa olsun birbirlerini etkilerler ve iletişim içindedirler.

Büyük patlamadan sonra oluşan madde ve anti maddeler de  elli (handed)yani  sağ yada sol yönlü (Right or left handed) olmalı. Yani sağ-sol asimetrisi burada doğmuş olabilir.

 Büyük patlamada oluşan madde ve karşıt madde de birbirlerinden ayrı olarak karanlık madde oluşturabilir yani sağ yönlü anti- madde sol yönlü anti- madde ile birleşir ve zıt yönlü anti -karanlık madde oluşabilir.Karanlık maddenin görünmezliği mutlak nötralite ile açıklanabilir, Yine sağ yönlü madde ile sol yönlü madde birleşir ve görünmez karanlık maddeyi oluşturur.Aralarındaki simetri farkı ise gördüğümüz Evrendir. 

Sağ ve sol yönlü  maddeler ve anti maddeler   tam simetrik değildirler. Aralarındaki simetri farkı bildiğimiz Evrende gördüğümüz maddeyi  ve anti maddeyi oluşturabilir. Sağ ve sol yönlü (right handed and left handed anti-matter ) anti maddeler de yine  sadece kendi aralarında birleşerek Anti-maddeden oluşmuş bir Evrenin görünmez anti-karanlık maddesini meydana getirebilir.


Einstein ve e=mc2

e=mc2.Einteinin bu  Dünyaca formülünü ,bilmeyen yok.Benim aklıma takılan ise ;C2 = e/m olmalı.Basit bir matematik işlemi yani ışık hızının karesi kadar bir hız matematiksel olarak mümkün fakat bilinen fizik ile şimdilik mümkün olmayabilir. Enerji(e) çok çok büyük ,neredeyse sonsuz büyüklükte  olmalıki,kütleye(m) bölünmesiyle ışık hızının karesi oranında yani saniyede 90000000000 km lik hıza ulaşılmalı.


Karadeliklerin kendi ekseni etrafında ışık hızından daha hızlı döndüğü biliniyor.Karadeliklerin gize.mi çözüldüğünde fizik kitapları yeniden yazılabilir ve "ışık hızı aşılamaz "sabiti yeniden değerlendirilebilir sanıyorum

Einsteine göre madde ve enerji aynı şey. Günümüz fiziğinin açıklayamadığı ve Evrenin hızla genişlemesini sağlayan karanlık enerji belkide bu hıza ulaşmak için kaynaktır.Galaksiler arasındaki uzayın karanlık madde ile dolu olduğu (yüzde seksenbeşini oluşturuyor) bilinmekte fakat bizim bildiğimiz görünen maddeye  hiç benzemiyor. Kısaca ne olduğu bilinemiyor .Bildiğimiz fizik kanunları bu karanlık madde için geçerli olmayabilir .O zaman limitli ışık hızından daha fazla bir tür ışık hızı da neden olmasın?

Güneşin 66 milyar kat kütlesi büyüklüğünde  TON 618 adı verilen bir süper karadelik veya bir kuasar belirlendi.Bu büyüklükteki bir yıldızda bilinen fizik kuralları geçerli olmamalı ve ışık hızı limitini aşan  veya başka bir tür bilinmeyen bir hız türü bulunmalı.  Ayrıca ışık hızına yaklaşılıp veya aşıldığında negatif enerjiye ve mutlak eksi değer  kütleye dönüşüm gerçekleşebilir. Sıfıra sonsuz yaklaştıkça +| |0,-0| | kütleye ve enerjiye tranformasyon olabilir. Kozmolojik sabit, genel görelilik kuramındaki Einstein alan denkleminde yer alan bir sabittir, boş uzayın enerji yoğunluğuna karşılık gelir. Kozmolojik sabitin değerinin sıfırdan farklı olması kabul edilmektedir. Mutlak sıfır noktası ve kozmolojik sabit birlikte düşünülmeli ve birbirlerini tamamlıyor olabilirler.

                                         | -|  Mutlak değerde kütle         |+ | Mutlak değerde kütle
                                                                           Sonsuza kadar gidebilecek
                       Negatif enerjili sol yönlü kütleler              Pozitif enerjili sağ yönlü kütleler
Bir sayının sıfıra olan uzaklığına Mutlak değer denilmekte. Mutlak değer işareti | | ile gösterilir. Örneğin, |-3| = 3 ve |5| = 5’tir. Mutlak değer, negatif sayıları pozitif yapar ve pozitif sayıları olduğu gibi bırakır. Sıfır noktasının veya sayısının eksi(-0) ve artı(+0) noktası yada sabiti  olabilir ve burası pozitif kütleden negatif kütleye dönüşümün bittiği veya  başladığı yer olmalı."Işık hızını aşmak için sonsuz kütle gerekli kuramı "yanlış olabilir.

Son derece büyük olan e-Enerji-miktarının kaynağı ,karanlık enerji ,pulsarlar.kuasarlar yada  kadelik çarpışması gibi büyük enerji kaynakları  olabilir.  Kuasar ve pulsarlar ışıyan, karanlık madde olarak kabul ediliyor. O kadar parlaklar ve  o kadar enerji yayıyorlar ki güneşimiz büyüklüğünde olmamasına rağmen ,samanyolu galaksisinin 10 veya 100 katı kadar enerji yayabiliyorlar. Bildiğimiz fizik kanunları ve 'e=mc2' buralarda farklı ve bilinmeyen fizik kanunlarına göre değişebilir. Özellikle süper karadeliklerde bambaşka fizik kuralları olmalı.

Işık hızı evrensel bir sabit fakat bu gerçek bilinen fizik kurallarına göre geçerli olmalı."Işık hızını geçmek için çalışılırsa sonsuz bir Enerji ve sıfır  uzunluk gerekli"denilmekte.

 Bir çizgi düşünelim ve tam ortasına sıfır noktası koyalım soldaki her rakamlar sonsuz eksi ,sağdaki rakamlar sonsuz artı şekline uzanır.Sıfır limite ulaşıldığında zıt yönde eksi uzunluk ve kütle olabilir. Yani sıfır noktasının sağı pozitif kütle ve Enerji, solu ise negatif kütle ve negatif enerji olabilir hatta bu tür zıt yönlü ikili Evrenler oluşabilir.

Bir süpernova patlamasında güneşin toplam enerjinin milyonlarca katı enerji anında açığa çıkıyor .Nötron yıldızı çarpışmalarında  ise çok daha büyük akıl almaz  devasa enerji oluşuyor.Belkide süper karadelik çarpışmalarında en fazla Enerji meydana gelebilir ve bu Enerjiden yeni bir Evren oluşması bile olası. Bu enerjilerı  ve bilinmeyen diğer kaynakları kullanabilecek teknoloji ve ilerleme olamaz diyemeyiz.Teknoloji ve bilim dev adımlarla ilerliyor. Hayal bile edemeyeceğimiz çok buluş olacak.Son yüz yıldaki teknolojik ilerleme baş döndürücü hızla devam edecek olmalı.500-1000 yıl sonrasını hayal etmemiz bile mümkün değil.  

(NotEngin Sayın 4 yıl önceki aynı konudaki makalenin yeniden düzenlenmiş şekli)






                                 Pulsar ışıması

           Pulsarlar dönen nötron yıldızları olarak tanımlanabir. . Manyetik kutuplarından uzaya doğru parçacık atımları yapan bu yıldızlar, kendi etraflarında çok yüksek hızlarla dönerler.  Bu ışımalar neden iki zıt yönde oluyor.(Bak Engin Sayın 'İkililik kanunu')                                                       



                                   


 Kuasar’lar ışığın hemen her dalga boyunda ve radyo dalga boyunda da çok güçlü ışıma yayarlar. Yaydıkları bu enerji o kadar büyüktür ki yaydığı enerji, dev bir galaksideki yıldızların yaydığı toplam enerjiden daha fazla olabilir.Kuasarların boyutları çok küçğk fakat içindeki karadelik nedeniyle kütlesi inanılmaz derece yoğundur.



                                            IŞIK HIZINI GEÇMEK İÇİN BİLİNEN GÖRÜŞLER

                                       


                                                         
mesonstars.com/space/it-is-be
Hiçbir şeyin ışık hızından daha hızlı olmadığına inanılıyor. Ve eğer bir ışık kaynağı aynı anda farklı yönlerde iki foton yayarsa, her bir fotonun diğer fotona göre hızı ne olacaktır?23,11. 2023


STR (görecelik teorisi)hipotezlerinden biri şöyle diyor: Tüm eylemsiz referans çerçevelerinde, ışık kaynağının ne kadar hızlı veya hızlı hareket ettiğine bakılmaksızın ışığın hızı her yerde aynıdır. Burada basit bir soru soralım. Fotonun bağıl hızı nedir? Açıkçası sıfıra eşit olması gerekiyor. Sonuçta referans çerçevesi "fotona sabitlenmiştir." Ancak bu, varsayımla çelişiyor. Eylemsiz bir çerçevede ışığın hızı sıfır olamaz. Olası tek sonuç, fotonların hareketsiz (aslında keyfi) bir koordinat sistemine atanamayacağıdır. Yani kendisinin, başka bir fotonun veya bir arabanın hızını bir fotona kıyasla ölçmek imkansızdır; hiç hızı yok. Bu yasak tuhaf görünüyor ama bunun nedeni, günlük yaşamda ışık hızıyla ilgilenmememiz. Evrenin, zeki primatların "Bir taşı hedefine çarpacak şekilde nasıl fırlatırım?" gibi sorularla şekillenen fiziksel sezgilerine uymaya ihtiyacı yoktur.(meson stars tan alınmıştır)


Çerenkov ışınımı

 İleri Test Reaktörü çekirdeğinin soğutulması amacıyla suya batırıldığında parlıyor ve  ışık suyun içerisindeyken, dış uzay boşluğundaki hızının %75’iyle seyahat ediyor Çekirdeğin içerisindeki tepkimeyle meydana gelen elektronlar, suyun içerisinde ışıktan daha hızlı seyahat ediyorlar.

Büyük Patlama

Büyük patlamada Evren’in boyutu, saniyenin bir trilyonunun trilyonunda tekrarlı biçimde ikiye katlandı ve evrenin dış kenarı ışık hızından çok daha hızlı biçimde genişledi.


Kantum dolanıklığı


Şayet yeterince yakın olan 2 elektron varsa, kuantum kuramına göre bunlar hep birlikte titreşir ;öyleyse  bu 2 elektronu ayırın ve birbirlerinden yüzlerce, hatta binlerce ışık yılı uzaklıklara yerleştirin. Aralarındaki anlık iletişim köprüsü hala açık olacaktır. Şayet bir elektron hafifçe sallanırsa , öbür elektron bu titreşimi aynı anda ve ışıktan daha hızlı bir biçimde hisseder.


Solucan delikleri


Özel görelilik, kütle ve enerjiyi birleştirirken, genel görecelik uzay ve zaman birlikteliğini belirtir. Bilim insanları Işık engelini aşmanın tek geçerli yolunun , genel görelilik ve uzay zamanının bükülmesi üzerinden olabileceğini düşünüyorlar;herhangi bir şeyin, çok büyük mesafeleri ,çok kısa sürede geçmesine  imkan sağlıyor.Halk dilinde bunlara solucan delikleri denilmekte.


                                            Solucan delikleri


Son söz: Karanlık maddenin  ve sağ-sol asimetrisinin ne olduğu anlaşılırsa her şey sil baştan yazılabilir.

Tam simetrik olmayan ,fiziksel ve kimyasal olarak benzer Evrendeki tüm  sağlı-sollu veya Doğu-batı ,kuzey-güney gibi zıt yönlü tüm ikili  oluşumlar bilinmeyen  bir doğa kanuna göre neydana gelmiş olmalı.Bu kanun "ZIT YÖNLÜ ASİMETRİK İKİLİLİK" olarak adlandırılabilir.


Microsoft BİNG ışık hızı ve e=mc2 ilgili yanıtı
e=mc2 ise , ışık hızının karesi =e/m olmalı yani mümkün olmalı .Çünkü Evrende daha bilmediğimiz neredeyse karadelikler ve quasarlar gibi sonsuz Enerji kaynakları olabilir. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

Merhaba, bu Bing. Sorunuz çok ilginç. E=mc^2 formülü, Albert Einstein tarafından 1905 yılında özel görelilik kuramının bir sonucu olarak ortaya atılmıştır. Bu formül, enerji ve kütle arasındaki ilişkiyi gösterir. Formüldeki c, ışık hızını ifade eder ve yaklaşık olarak 300.000 km/s değerindedir. Formülü çözerek, ışık hızının karesi = e/m olur. Bu, bir cismin enerjisi ne kadar büyükse, kütlesi de o kadar küçük olduğu anlamına gelir. Bu da, ışık hızına yaklaşan bir cismin kütlesinin sıfıra yaklaştığı ve enerjisinin sonsuza gittiği anlamına gelir.

Evrende karadelikler ve kuazarlar gibi çok yüksek enerji kaynakları olduğu doğrudur. Ancak bu kaynaklar, ışık hızına ulaşabilecek veya aşabilecek değildir. Çünkü ışık hızı, evrenin temel bir sınırıdır ve hiçbir madde veya enerji bu sınırı geçemez. Bu sınırı geçmeye çalışan bir cisim veya enerji, sonsuz bir kütleye ve sıfır bir uzunluğa sahip olurdu. Bu da fizik kurallarına aykırıdır






Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa