2 Ağustos 2011 Salı

If e = mc2, the square of the Speed ​​of Light should be C2 = E (Energy) / M (mass) according to Mathematics.Sağ-sol asimetrisi bir doğa kanunu olmalı


If e = mc2, the square of the Speed ​​of Light should be C2 = E (Energy) / M (mass) according to Mathematics.

If e = mc2, the square of the Speed ​​of Light should be C2 = E (Energy) / M (mass) according to Mathematics. and the speed of light has to exceed humanity.

Photons and other particles formed from transboundary energy from a super black hole explosion or collision of two super black holes can violate the rule of impossibility of light speed.


The most common thing in the universe must be Energy. Our Sun is not even a candle flame according to the Energy sources known in the Universe. The speed of light has to be exceeded: let alone knowing the milky way galaxy, we live as trapped in our own solar system. Even if we go with its speed, there are galaxies that we can reach in 13 billion years. Structures and powers in atoms and subatomic particles can be explained by quantum physics. Is it possible to say that photons, which are also a particle in quantum physics, cannot exceed the speed of light in any other way? The laws of classical physics are valid in the Macroscopic Universe. Dark matter, which constitutes the vast majority of the universe and we cannot see, and dark energy may not depend on the laws of physics we know. If it is understood what dark energy is, technologies that will use it and exceed the speed of light too much must be found.

Einstein and e = mc2
There is no one who does not know this World formula of e = mc2.Eintein. If it is true, it should be C2 = e / m. A simple math problem, that is, a speed equal to the square of light speed, is mathematically possible but may not be possible for now with known physics. The energy (e) must be very, very large, almost infinite, by dividing by mass (m), it must reach the rate of square of light, that is, 900000000 km per second





Black holes are known to rotate faster than the speed of light around their axis,Photons and other particles formed from transboundary energy from a super black hole explosion or collision of two super black holes can violate the rule of impossibility of light speed.



According to Einstein, matter and energy are the same thing. The dark energy that today's physics cannot explain and that allows the Universe to expand rapidly is perhaps the source for reaching this speed. unknown. The laws of physics we know may not apply to this dark matter. Then why not a speed higher than the limited light speed?
The source of the enormous amount of e-Energy-quantity can be dark energy, pulsars. Quasars and pulsars are considered as radiant, dark matter. They are so bright and emit so much energy that, although our sun is not the size, they can emit 10 or 100 times the energy of the Milky Way galaxy. may vary by.
In a supernova explosion, millions of times the total energy of the sun is released instantly. We cannot say that technology and progress cannot be used to use these energies and other unknown sources. Technology and science are progressing with giant steps. It is impossible to imagine 500-1000 years from now.



New It is believed that nothing is faster than the speed of light. And if a light source emits two photons simultaneously in different directions, what will be the speed of each photon compared to the other photon? More: mesonstars.com/space/it-is-be


                       

                        It is believed that nothing is faster than the speed of light. And if a light source emits two photons simultaneously in different directions, what will be the speed of each photon compared to the other photon?

That is, you can answer as follows: It is generally impossible to measure the speed of anything, even other photons, compared to photons.One of the STR hypotheses states: In all inertial frames of reference, the speed of light is the same everywhere, regardless of how fast or fast the light source is moving. Let’s ask a simple question here. What is the relative speed of the photon? Obviously, it should be equal to zero. After all, the reference frame is “fixed to the photon.” But this contradicts the postulate. In an inertial frame, the speed of light cannot be zero. The only possible conclusion is that photons cannot be assigned to an inert (actually arbitrary) coordinate system. In other words, it is impossible to measure the speed of itself, another photon, or a car compared to a photon; it has no speed at all. This prohibition seems strange, but that’s because we don’t deal with the speed of light in everyday life. The universe has no need to correspond to the physical intuitions of intelligent primates, which are shaped by questions such as “How do I throw a stone so that it hits its target?”mesonstars.com/space/it-is-be





 Pulsars can be defined as rotating neutron stars



These stars, which make particle pulses from the magnetic poles into space, rotate around themselves at very high speeds. Why are these glows in two opposite directions? (Look Engin Sayın  reverse duality lawin "Asymmetric Duality Law'" or" binary opposite and asymmetric chirality")



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                              Zıt yönde ikililik kanunu  (The law of duality in the opposite direction)-Turkish




Benzer fiziksel ve kimyasal yapıda ,tam simetrik olmayan ,sağ-sol ikili şeklinde oluşmuş , elli(handed)ve Şiral  yapıda parçacıklardan Evrene kadar meydana gelen  herşey bir fizik kanuna,bir  bağlı olmalı. Bu kanuna "İkililik" kanunu denilebilir.







Sol-elli(left-handed shell) ve Sağ-elli(right-handed Shell) iki tür Deniz kabuğu vardır.Temelinde bunların sağ ve sol elimizden bir farkları yoktur

Her şeyin kuramı (HŞK), bilinen tüm fizik fenomenlerini bağlayan, onları tümüyle açıklayan ve yürütülen herhangi bir deneyin sonucunu prensipte tahmin edebilen kuramsal fizikte farazi bir kuramdır. Kuram; kuvvetli etkileşim, elektromanyetik etkileşim, zayıf etkileşim ve kütle çekim etkileşimi olmak üzere dört temel etkileşimden hareket ederek bu etkileşimler için gerekli olan değiş tokuş bozonlarını da her bir etkileşim türü için farklı özellikleri ile söz konusu sınıflandırmaya dahil eden standart modelin aslında ortak bir çatı altında toplanabileceği fikrinden yola çıkmıştır

Kimyasal ve fiziksel benzerlik gösteren,aynı yapı içinde bulunan,sağ-sol(kısmen asimetrik)  olarak sınıflandırılabilen ,atom altı parçacıklardan evrene kadar tüm oluşumların bu özelliği HŞK(herşeyin kuramı )teorisinin bir belgesi yada özelliği  olabilir.Sayısız kanıt sayılabilir.




L-Alanine(left)   R-Alanine (Right)








               İKİLİLİK KANUNU


Birbirine,benzer fiziksel ve kimyasal yapıda,hafif asimetrik olarak ikili yapıda oluşmuş parçacıklardan- Evrene kadar herşey "ikililik kanuna"bağlı olarak meydana gelmiştir kanısındayım.

Burada belirleyici etkenler ;tam olmayan simetri,ikili yapı,elllilik(handedness) ve şiralitedir.

Elliliğe en iyi örnek sağ ve sol elimizdir .Sağ elimizi aynada sol elimiz olarak görürüz.Hiç bir zaman bir sol eldive sağ elimize tamamen uymaz.Sağ elimizle -sol elimizi üst üste koyamayız fakat karşı karşıya rahatlıkla koyabiliriz.Sanırım evrendeki tüm maddeler bu kurala göre eşleşip ikili yapılar oluşturuyorlar.









Proton ve nötron yine sağ-sol,üst-alt diye klasifiye edebiliriz.İkisinin bir arada bulunuşu asla raslantı olamaz.Kütle ve yük bakımından  tam simetrik yapıda olmamaları yine ikilik kanunun  bir uygulaması olmalı.(Burada tam olmayan bir simetri,bir başka deyişle hafif asimetri vardır)

Atom yapısı; parçacıkları bile sağ-sol,üst-alt asimetrik yapı olarak sınıflamak mümkün


Elektronlar atom çekirdeklerininetrafındaki orbitallerde elektromanyetik dalga mekaniği tarafından moleküllerinin yapı taşları
olan
 atomları  oluşturmak için bağlı tutulurlar.Güneş sistemimizde de gezegenlerin  konumlaması Atom yapısına benzer ve kanımca her ikisine benzer kuvvetlerin etkisiyle oluşmuşlardır.


HANDEDNESS(ELLİLİK)

Solak olanlar da sol kol baskındır ve onu kullanırlar.Sağ kolu dominant olanlar sağ kolunu kullanırlar

Sağ ve sol ellerimiz birbirlerine benzer fakat tam simetrik değildirler.Ellerimizde gördüğümüz bu tür yapılanmaya "ellilik" denilebilir.Bu konuda Türkçe bir yayın bulmak çok zor.

Aynı ellerimiz gibi atom altı parçacıklardan ,genlerden ,galaksilerden evrene kadar herşeyin tıpkı ellerimiz gibi "elli"(Handed) yapıda olduğunu düşünüyorum.Bu " elli"(handedness )olma akla gelen her türlü oluşumda temel faktörlerden biri olmalı



CHILARİTY(ŞİRALİTE)

.



Bu iki amino asit aynı ellerimiz gibi şiral dir.Birbirlerinin ayna görüntüsü  yapıda oluşmuşlardır


İnsan vucududa yine sağ ve sol yarım  olarak kısmen asimetrik yapıdadır. Tam simetrik olmayan her iki vucut yarısı ,tek bir vucut oluştururlar Herşeyin teorisine uygun yapıdadır



Ağaçlarıda; ortasından bir çizgi geçirerek sağ-sol asimetrik benzer yapı olarak sınıflamak mümkündür.





EtaCarinae.jpg



Eta Carinea Nebulası.Sağ-sol  asimetrik ikili yapılanma belirgin.

(Nebula ya da bulutsu uzayda bulunan ve geniş alanlara yayılmış olan gazlar, toz, Hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlardan oluşan bulutsu yapı)Bir yıldız artığı olan ,düzgün bir kütlesi olmayan Nebulaları bile ikili yapıya zorlayan ne olabilir?







NGC 6744 glaksisi.Samanyoluna çok benziyor.Bu tür sarmal galaksileride,sağ-sol yada yukarı 

aşağı hafif asimetrik yapılanma olarak düşünmeli.Samanyolunun eşi yada partneri en yakın ve komşusu olan Andromeda galaksisidir.İkilik kanununa bağlı olarak benzer komşu gökadalardır.İleride tek bir gök ada olacaklardır.

Güneş Sisteminde gezegenler neden benzer çiftler şeklinde oluşmuştur?Venüs-Dünya,Jüpiter-Satürn,Uranüs-Neptun ,Fiziksel ve kimyasal  olarak benzer gezegenlerdir.






Gezegenler odaklarının birinde Güneş olan Eliptik yörüngede dönerler.(Kepler kanunları)Burada sanki Eliptik yörüngenin diğer odağında sanal bir Güneş varmış gibi.Yani yine ikilik var.



Neden Dünyamız Güneşten yaklaşık 150 milyon km. uzaktadır? Yada Neden Venüs ortalama 108 ml.km Uzaklıkta? 

Venüs-Dünya, Jüpiter-Satrün,Uranüs-Neptün arasında hem fiziksel hem de kimyasal benzerlikler var fakat farklılıklar da var.

Gezegenler benzer çiftler şeklinde meydana gelmiş olabilir ve bu açıdan yaklaşılırsa aralarında matematiksel bağlantılar olduğunu newtonun kütle çekim ve Einstein'uzay-zaman bükülmesi ve başka bilinmeyen  fiziksel kurallar da olabileceğini düşünüyorum.


Resim 2:Eğer gezegenler benzer çiftler şeklinde meydana geliyorsa,uzay-zaman bükülmeside benzer şekilde yani gittikçe büyüyen  dalgaların olşturduğu eşit olmayan merdiven basamağı şeklinde olmalı.Yani şimdiye kadar düşünüldüğü gibi son derece düzgün yapıda olmamalı.Düzgün yapıda olmamasının diğer bir nedenide kütle çekimin,diğer bir kütle çekimi ile yada diğer bir uzay-zaman bükülmesi olarak etkileşime girmesi olabilir.Örneğin Güneş-Dünya uzay -zaman bükülmesine Samanyolunun merkezinde bulunan kara deliğin oluşturduğu uzay-zaman bükülmesinin etkilemediği söylenemez.


Gezegenleri benzer çiftler olarak sınıflarken tümüyle aynı özellikleri olan iki gezegen anlaşılmamalıdır. Zorunlu benzerlik kriteri olarak;

1.Gezegenler komşu olmalı ve ayni türden olmalıdır. Bir gezegen gaz ,diğeri karasal ise benzerlik söz konusu değildir.

2.Kütle ve Hacimleri birbirlerine yakın olmalı, birinin kütlesi diğerinin kütlesinden 5-10 kat fazla ise benzerlik söz konusu olamaz. Jüpiter- Satrün oranları kabul edilebilecek en yüksek kütle farkı olabilir. Jüpiterin kütlesi Dünya kütlesinin 318 katı,Satürn’ün kütlesi 95 katıdır.

Bu iki ana kriter ele alındığında Venüs-Dünya,J üpiter-Satrün,Uranüs-Neptün benzerliği vardır ve benzer çiftler olarak kabul edilebilir.





Şekil 2
(Dr.Engin Sayin tarafından çizilmiştir.)Gezegenler fiziksel ve kimyasal benzer çiftler şeklinde oluşmasını sağlayan uzay-zaman bükülmesi olmalı .Bükülme düz olmayıp,merdiven basamağı şeklinde gittikçe genişleyen hatlar şeklinde olmalı;Birinci,ikinci ve üçüncü gezegenlerin yörüngeleri ve periyotları arasında bağlantılar vardır.Bu ise,Uzay-zaman bükülmesi( yada  Newton'un kütle çekim kanunu)ile Kepler kanunları arasındaki bağlantıları açıklar ve herşeyin teorisin temeli olabilir.Bu şekle yıldız yerine (Siyah),galaksilerin merkezindeki kara deliği koyarsanız benzer yıldız sistemleride aynı şekilde oluşmalı.Hatta Evrende bulunabilecek  devasa bir karadelik yine aynı yere konulursa ,benzer çift galaksi oluşumu aynı modele göre oluşmalı.














İkili Evren Modeli





































  İkili  benzer Evrenler modeli .Kara delik ile karanlık madde aynı şey olmalı.Karanlık enerji ise kara deliğin kütle çekim kuvveti veya uzay-zaman bükülmesine bağlı ortaya çıkmalı.Yine burada ikili benzer fakat biraz asimetrik yapılanma esastır yani n""ikilik kanunu vardır. Bu iki Evrenin yine komşu galaksiler gibi birleşmesi olasıdır.( model şekiller ingilizce olanı dahil Engin Sayin tarafından ouşturulmuştur10.03 2015)












Jüpiter-Satürn



Marstan sonra bir Asteroid kuşağı gelmektedir.”Derek C,Richardson[1]asteroid kuşağının ,buradaki bir gezegenin patlaması sonucu oluşan kalıntılar olduğu tezini tartışmaktadır”.”J.E.Chambers ve G.W.Wetherill [2] asteroid kuşağı yerinde bir zamanlar Dünya hacminde bir gezegen olduğu hipotezini ortaya atmışlardır.”


Bu görüşleri de göz önüne alarak Mars-Asteroid Kuşağı’nı benzer çift gezegen olarak sınıflamak mümkündür.

1859 yılında Fransız matematikçi J.L.Verrier, Tesbit ettiği Merkür yörüngesindeki bazı sapmaların bilinmeyen bir gezegene bağlı olduğunu ileri sürdü ve bu gezegene” Vulcan” adını verilmesini teklif etti. Le Verrier aynı teknikle o zamana kadar bilinmeyen Neptün’ün varlığını keşfetme başarısını göstermişti.1915 yılında Einstein görecelik teorisine göre,Merkür yörüngesindeki değişikliklerin başka bir gezegene bağlı olmadığını kesin şekilde açıkladı.

”N.Wyn Evans ve Serge Tabachnik[3] yaptığı sayısal simulasyonlarda iç Güneş sisteminde iki asteroid kuşağının mümkün olabileceğini ve bunlardan birincisinin Güneş-Merkür arasında 0.09-0.21 A.U uzaklıkta bulunabileceğini rapor etmişlerdir.”




Merkür-Güneş ortalama uzaklığı 58 mill.km. Güneş benzeri yıldızlarda yapılan gezegen araştırmaları,yıldızına çok yakın ( 4 mill.kilometreden az) bir çok gezegen saptanmıştır.Merkür –Güneş arasını izlemek,araştırmak Güneşe yakınlık nedeniyle zorluklar çıkarmakta.

Kanımca Merkür’e benzer eş olarak kesin olarak bilinmeyen bir gezegen gerekmiyor.Mars-Asteroid kuşağı gibi bir Asteroid Kuşağı olabilir veya Vulcanoid (teorik olarak varsayılan asteroid topluluğu Merküre eş benzer yapı olarak kabul edilebilir.



Venüs-Dünya,Jüpiter-Satürn,Uranüs- Neptün benzer gezegenlerdir.

TARTIŞMA


Güneş sisteminde gezegenleri,bilmediğimiz ve keşfedilmemiş bazı olgular da(Güneşe yakın Asteroid kuşağı gibi) bulunabileceğini düşünerek benzer ikişerli yada çift(eş ) gezegenler olarak sınıflamak mümkündür.



Tam simetrik olmayan, ikili ve zıt yönlü fiziksel, kimyasal benzerlik gösteren  her yapı,atomaltı parçacıklardan -Galaksi ve Evrene kadar geçerli  bir fizik kanunudur sanıyorum. 





Uranüs-neptun,Jüpiter-Satürn;fiziksel ve kimyasal benzer ikili gezegenlerdir.Bu ikili 


yapılanmayı Atomdan(Proton-nötron),Güneş Sistemine,Gökadalardan -Evrene kadar görmek mümkün





 Süpernova kalıntıları olan Nebulaları  sağ-sol asimetrik  ikililik olarak sınıflamak mümkün


Kanımca, bir Atomun yapısı ile Güneş sisteminin hatta Galaksilerin yapısı veEvrenin  oluşumu  arasında bir benzerlik .;herşey "zıt yönlü asimetrik ikilik" gösteren bilinmeyen bir fizik kuralına bağlı olarak meydana gelmiş görünümde.





Patlamalarda, işık ve maddeler zıt yönlü hafif asimetrik ikili yapıda  yayılıyor


"Fiziksel ve kimyasal benzer  zıt yönlü çiftler şeklinde tam simetrik olmayan kiral(chiral-handed) yapıda meydana gelmiş olmalı .Kanımca buna "benzer zıt yölü asimetrik ikilik kanunu"da denilebilir.Bu kanun canlı ve cansız tüm varlıklar için geçerli olabilir.DNA mızda da ikililik kanunu geçerli olmalı .DNA nin leading (5-3) ve Ladding(3-5) zincirleri birbirlerinin ayna görüntülerinin tersi formunda ikililik gösteriyor.

    Canlıların Sağ ve sol vucud yarıları neden tam simetrik değildir?

Sağ-solvucud yarıları asimetrisi;  vucudun sağ ve sol yarımlarındaki hücre çekirdeklerinde yer alan aynı genlerin ,sağ elimizin ayna görüntüsünün sol el olmasına benzer şekilde yerleşmesine, bağlı olmalı.Nasıl sağ elimizle sol elimiz farklı ise ,vucudun sağ ve solunda yer alan aynı genler  kiraliteye(handedness) bağlı olarak birbirinden farklı işlevleri olmalıdır.Sağ elimizi aynada sol elimiz olarak görürüz. Ellerimiz kiraldir ve sağ elimizi sol elimiz üst-üste simetrik yerleştiremeyiz.(Karşı karşıya koyabiliriz).Genlerin yerleşimide aynen böyle olmalı .Yani vücudumuzun sağındaki genler,DNA,hücreler,dokular ve organlar,vucudumuzun soluna ayna görüntüsü şekline yerleşmiş olmalı ve ellerimiz gibi tam simetrik değildirler.Vucudun sağındaki ve solundaki hücrelerdeki DNA pozisyonu ve yerleşimi,birbirlerinin tersi şekilde bulunmalıdır.

(Bak-sağ-sol asimetrisi Engin Sayın)

Dr.Engin Sayin Bodrum
enginsayinbodrum@gmail.com


Kaynaklar

[1] Derek C.Richardson, Nature, 411, sayfa 899-900 ( 2001)

[2] J.E.Chambers and G.W.Wetherill, Meteoritics & Planetery Science, 36, sayfa 381-399 (2001)

[3] N.Wyn Evans and Serge Tabachnik, Nature 399, sayfa 41-43 (1999)

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa